Ajatus Armas Järnefeltin ”seuran” perustamisesta alkoi muodostua 1993 kun Armas Järnefeltin poika, Arvid Järnefelt Tukholmasta, otti yhteyttä suomalaisiin sukulaisiinsa ja tiedusteli mihin Suomessa voitaisiin tallentaa hänen hallussaan olevat Armas Järnefeltin nuottikäsikirjoitukset. Neuvoa kysyttiin musiikkineuvos Heikki Saarelta, joka kääntyi asiassa professori Erkki Salmenhaaran puoleen. Tämän suosituksen mukaisesti käsikirjoitukset lahjoitettiin Helsingin Yliopiston Kirjastolle (nyk. Kansalliskirjasto)

Heikki Saarta oli jo aiemminkin vaivannut se, että Järnefelt oli synnyinmaassaan jäänyt ansioitaan pienemmälle huomiolle. Niinpä Heikki Saari kokosi ”työryhmän” edistämään Armas Järnefeltin elämäntyön vaalimista.

Tätä työtä jatkamaan ja virallistamaan muodostettiin työryhmästä Armas Järnefeltille nimikkoseura.

Armas Järnefeltin seura ry perustettiin 8.4.2002. Seuran tarkoitukseksi kirjattiin:

  1. Armas Järnefeltin persoonallisuuden, elämäntyön ja musiikin vaaliminen sekä näiden tuntemuksen syventäminen.
  1. Armas Järnefeltiin, hänen musiikkiinsa ja elämäntyöhönsä liittyvän tieteellisen tutkimuksen ja julkaisutoiminnan henkinen ja aineellinen tukeminen.

Seuran ensimmäinen ja pitkäaikainen puheenjohtaja oli Heikki Saari. Seuran toiminnasta ja saavutuksista saa tietoa näiltä Armas Järnefeltin kotisivuilta.

Haluatko liittyä seuran jäseneksi?

Jäseneksi ilmoittautuminen

Säännöt

 

Lähetä viesti Armas Järnefeltin seura ry;lle

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.